Projectmanagers

IMG_1646Eveline Tromp-Klaren

Eveline houdt zich al bijna 20 jaar intensief bezig met de begeleiding van mensen met kanker of een andere levensbedreigende aandoening. In 1995 was zij mede oprichter van de Dr. LeShan Stichting, een centrum dat zich richtte op de ondersteuning van mensen met kanker en hun naasten. Jarenlang vervulde het centrum een belangrijke zorgfunctie in de regio Zuid-Holland Noord. In haar werk als psycho-oncologisch therapeut heeft Eveline veel ervaring opgedaan. Inmiddels heeft zij een deel van die kennis en ervaringen vastgelegd in boekvorm waardoor de informatie en ondersteuning op een laagdrempelige manier de doelgroep kan bereiken.
Naast het begeleiden van patiënten en hun gezinsleden geeft zij gastlessen en lezingen (voor een voorbeeld zie hier) aan studenten en professionals. Op www.evelinetromp.nl vindt u meer.Meer informatie over het project van Eveline vindt u hier.

marcella

Marcella Tam

Een ernstige ziekte, zeker als je weet dat je niet meer beter wordt, zet alles op scherp. Prioriteiten worden helder, verlies en nieuwe mogelijkheden gaan hand in hand. Marcella Tam, ontwikkelingssociologe, manager en moeder van 2 jonge kinderen, ondervond dit in 2011-2012 toen haar man kanker kreeg en uiteindelijk overleed. ‘Een zware tijd, een bijzondere tijd, een liefdevolle tijd’. Deze gebeurtenis zette Marcella ertoe aan om haar jarenlange ervaring als manager, coach en trainer in te zetten om de deskundigheid van zorgverleners te vergroten, zodat zij in deze periode in het leven van hun cliënten het verschil kunnen maken. Meer informatie over het project van Marcella vindt u hier.

Leoniek van der Maarel-StordiauLeoniek van der Maarel

‘Sinds 1999 werk ik als orthopedagoog binnen mijn eigen praktijk waar ik ouders en kinderen begeleid bij verlies en rouw.
Sinds 1997 ben ik verbonden aan Stichting Achter de Regenboog en sinds 2010 aan Stichting Jonge Helden. Ik geef trainingen en workshops over hoe om te gaan met kinderen en verlies en ik verzorg lotgenotencontacten voor kinderen in rouw en kinderen in echtscheidingssituaties. De herinneringsfilms maak ik sinds 2008. In dat jaar bracht ik ook, samen met mijn partner Hans, de Rouwkalender op de markt. In januari 2013 verscheen mijn boek ‘De Gids over Rouwende Kids’ en in het voorjaar van 2013 verscheen het boek ‘Kinderen in spagaat’ over rouw bij kinderen na scheiding en overlijden, waarin ik vertel wat er gebeurt met kinderen na een echtscheiding en als een gescheiden ouder overlijdt. In maart 2014 kwam mijn boek “Als kanker je gezin treft” uit, waarin praktische tips worden gegeven over hoe om te gaan als iemand in het gezin kanker heeft (of ernstig ziek is). Als afstudeerproject aan de Open Universiteit ga ik een mental e-health interventie schrijven voor oncologiepatiënten en de effectiviteit daarvan onderzoeken ’.
Meer informatie over de herinneringsfilms vindt u hier. Klik hier voor mijn site.