Vrijwilligers

Alle mensen die aan de stichting verbonden zijn doen hun werkzaamheden op vrijwillige basis. Naast het bestuur en de projectmanagers zijn ook de volgende mensen actief voor de stichting

foto 2Phia Terwijn helpt ons bij PR zaken

‘Door vrienden kwam ik in contact met de Van Engelen Stichting. Het werk en de doelstellingen spraken mij direct aan. Toen ik hoorde dat de stichting vrijwilligers zocht voor een PR-commissie hoefde ik dan ook niet lang na te denken en heb ik direct mijn diensten aangeboden. Tot aan mijn pensionering heb ik ruim 30 jaar voor een maatschappelijke organisatie gewerkt en ik heb in die tijd ervaring opgedaan op het gebied van organisatie, PR en fondsenwerving. Ik zie het als een zinvolle bijdrage om mijn ervaringen uit mijn werkzame leven in te zetten voor de Van Engelen Stichting en samen met deze zeer betrokken mensen de doelstellingen te verwezenlijken. In mijn vrije tijd geniet ik vooral van de natuur, lees veel en luister graag naar klassieke muziek. Mijn twee grote passies zijn beeldhouwen en fotograferen.’ Phia is hier te bereiken.

Miep Smitsloo

Miep Smitsloo is journaliste en verzorgt regelmatig pers-uitingen voor de stichting

‘Heel graag draag ik een klein steentje bij aan het bouwwerk van deze belangrijke stichting. Al heb ik niet direct met een levensbedreigende ziekte te maken, het besef dat het leven er van het ene op het andere moment totaal anders kan uitzien, is er altijd geweest. Dat besef, gecombineerd met mijn beroep als journaliste en mijn grote interesse in ‘het menselijke verhaal’, kan ik bij de Van Engelen Stichting perfect combineren. Ik ben telkens weer dankbaar als mensen met een levensbedreigende ziekte mij, een ‘vreemde’, hun vertrouwen geven en mij als buitenstaander een heel persoonlijk kijkje in hun leven gunnen.Dat ligt ook in het verlengde van mijn dagelijks werk: het maken van diepgravende, persoonlijke interviews voor het Leidsch Dagblad. Als secretaris van de Historische Vereniging Oud Leiden zal duidelijk zijn dat historie mijn tweede grote hobby is.
U kunt me hier bereiken.’

jacqueline

Jacqueline van Wegen, communicatie etc.

Als je met kanker of een andere levensbedreigende ziekte wordt geconfronteerd, staat je leven even stil, misschien zelfs wel gedurende een lange tijd. Het valt niet mee om je door deze tijd heen te worstelen en daarom vind ik het belangrijk dat iedereen voldoende toegang heeft tot waardevolle hulpbronnen om uiteindelijk geen slachtoffer te zijn van je ziekte, maar er constructief mee te kunnen leren omgaan. Dat geldt ook voor de mensen om je heen. Ik wil graag bijdragen om dit mogelijk te maken door een succes te maken van de Van Engelen Stichting.
Ik heb zelf twee keer in mijn leven de diagnose kanker gehad, dus ik weet uit ervaring wat het is om aan de slag te gaan met je ziekte, maar vooral ook met alles wat dit met zich meebrengt.
Naast mijn activiteiten voor de Van Engelen Stichting werk ik bij Webster University Campus in Leiden. Ik werk daar in student services en hou me bezig met activiteiten voor alumni van Webster. Verder ben ik een reisluchtig persoon en geniet ervan me onder te dompelen in andere culturen en andere landen. Ik zing regelmatig en dans heel graag en ik houdt  heel erg van heerlijk eten/koken met goede vrienden/familie en een goed glas wijn en vooral lang natafelen. Voel je vrij om contact met mij op te nemen via jacqueline@vanengelenstichting.nl