Steeds meer mensen krijgen tegenwoordig van hun arts te horen dat ze niet meer beter zullen worden. Meestal is kanker de oorzaak, maar het kan ook gaan om bijvoorbeeld A.L.S. of een ernstige hartaandoening. Tegelijk groeien de medische mogelijkheden om het leven van ongeneeslijk zieke mensen te verlengen, mét behoud van kwaliteit.

Verlenging van de voorlaatste fase van het leven leidt aan de ene kant tot onzekerheid en angst, aan de andere kant tot hoop en verlangen. Leven in de wetenschap dat je toekomst korter is dan je had gehoopt, is een hele opgave. Hoe geef je kwaliteit, inhoud en betekenis aan de tijd die je nog hebt? Hoe kun je enerzijds met twee benen in het leven staan en genieten waar het kan, terwijl je aan de andere kant tijd besteedt aan het afronden, aan het rondmaken van je levensloop?

“Ik ben bijzonder blij dat dit boek er is. Het staat vol informatie, inspiratie en ervaringen. Ik ben er zeker van dat de inhoud veel, heel veel mensen zal steunen om hoe lang of hoe kort hun leven nog is, bewust en voluit te leven. Het zal helpen van deze moeilijke periode iets kostbaars te maken.”  Marcella Tam, ervaringsdeskundige.
Kijk hier voor meer reacties op het boek.

Eveline Tromp-Klaren houdt zich al bijna 20 jaar intensief bezig met de begeleiding van mensen met kanker of een andere levensbedreigende aandoening. Door haar werk als psycho-oncologisch therapeut heeft zij veel ervaring met het ondersteunen van mensen die te horen hebben gekregen dat zij niet meer beter zullen worden. Zij heeft dit boek geschreven vanuit haar persoonlijke betrokkenheid bij mensen in deze levensfase en hoopt hen hiermee op een aanvullende manier te kunnen ondersteunen.
Naast het begeleiden van patiënten en hun gezinsleden geeft zij gastlessen en lezingen aan studenten en professionals.

Bestel het boek hier voor jezelf of iemand anders. De prijs is € 24,99.  Het boek is tevens verkrijgbaar bij de reguliere boekhandels.

Wil je contact of ben je geïnteresseerd in een persoonlijk gesprek: stuur een mailtje naar eveline@vanengelenstichting.nl of bezoek haar eigen website www.evelinetromp.nl

PS:
Als u een artikel wilt schrijven over het boek voor in een blad of op een website, is de volgende extra informatie mogelijk behulpzaam