Medereiziger

concept_cover_5_Medereiziger_webMedereiziger, steun voor de partner van een ongeneeslijk zieke.

Medereiziger, steun voor de partner van een ongeneeslijk zieke van Marcella Tam beoogt steun te bieden aan partners van mensen die gaan sterven. Als partner was de auteur zelf medereiziger op een reis die door niemand uitgekozen en gewild was, maar die wel gemaakt moest worden.

In Medereiziger komen belangrijke vragen en thema’s aan bod waarmee je als partner worstelt tijdens deze reis. Wat betekent het ziekteproces van mijn partner voor mij? Wat heb ik nodig om overeind te blijven? Hoe kan ik van deze periode een waardevolle tijd maken? Hoe vind ik een goed evenwicht tussen werk en thuis? En de kinderen, hoe kan ik hen steunen? En de grote vraag: hoe doe je dat, ‘het leven samen afronden’?

Medereiziger besteedt ook ruimschoots aandacht aan de ervaringen van andere partners , want geen mensenleven is hetzelfde, hoe universeel de laatste reis ook is. Dat geeft dit boek een brede basis en herkenbaarheid.

Dit boek bundelt persoonlijke verhalen, theoretische inzichten en de vertaling daarvan in praktische handvatten en biedt gelegenheid om aan de hand van eigen ervaringen verder te reflecteren.

”Medereiziger is een bijzonder boek. Geschreven door een medereiziger, om steun te bieden aan andere medereizigers, maakt het uiteindelijk iedere lezer een beetje tot medereiziger. Ik kan alleen maar hopen dat die laatste groep uit veel mensen zal bestaan, want dat verdient dit boek.”
Carlo Leget
Hoogleraar zorgethiek en geestelijke begeleidingswetenschappen aan de Universiteit voor Humanistiek

Om te bestellen voor jezelf of voor iemand anders, klik hier. Het boek is ook te verkrijgen bij de reguliere boekhandel. Kosten € 24,50.

Marcella is tevens projectmanager bij de Van Engelen Stichting