Als kanker je gezin treft

Als kanker je gezinBij de diagnose kanker staat je wereld even stil. Maar het dagelijkse gezinsleven gaat wel door. Een belangrijke vraag waar je als ouder mee te maken krijgt, is: hoe gaan we met de kinderen om? Wat vertellen we wel en niet? En wat kunnen we aan reacties verwachten?

Leoniek van der Maarel geeft in dit boek tips aan ouders die te maken hebben met kanker in hun gezin: bij een van de ouders of kinderen. Helder en concreet legt ze uit wat je kunt doen om de kinderen goed te begeleiden in deze moeilijke situatie. Ook bedoeld voor leerkrachten, verzorgers en mensen uit de omgeving van het getroffen gezin.

Leoniek van der Maarel is orthopedagoog en begeleidt al jaren kinderen die te maken krijgen met ziekte of verlies in het gezin. Zij is projectmanager bij de Van Engelen Stichting en zij werkt onder meer mee aan het KRO- televisieprogramma ‘Liefde voor later’.
Om het boek voor jezelf of iemand anders te bestellen klik hier. Het is ook verkrijgbaar via de reguliere boekhandel. De prijs is € 14,50.