voor de websiteWel eens gedacht aan een film met uw levensverhaal? Zo laat u uw kinderen niet met lege handen achter. Met een herinneringsfilm geeft u hen een blijvende en kostbare herinnering aan u mee. Aangrijpend, boeiend en verdrietig, maar een geschenk van onschatbare waarde, met name voor jonge kinderen die nog maar weinig van u weten.

Laat herinneringen leven!

Doodgaan, daar praten we liever niet over. Toch is de realiteit soms onvermijdelijk. U bent ongeneeslijk ziek en weet dat u gaat sterven. U moet afscheid nemen van uw geliefden, uw kinderen moeten opgroeien zonder u. Een pijnlijke zaak.

Tastbare herinnering
Rouwtherapeute Leoniek van der Maarel begeleidt al meer dan 10 jaar minderjarige kinderen bij rouw- en verlieswerking. Zij bemerkte de behoefte aan een blijvende en tastbare herinnering van een overleden ouder. Sinds 2008 legt zij levensverhalen vast in beeld en geluid.

Alsof u er nog bent…
Uw levensverhaal op dvd helpt achterblijvende kinderen om een beeld te krijgen van wie u was, om hun herinneringen aan u levend te houden. Het voelt alsof u er nog bent. Met name voor hele jonge kinderen zijn deze ervaringen van onschatbare waarde voor later, omdat ze nog maar zo weinig van u weten. Ook als uw kinderen zelf trouwen en kinderen krijgen, kan dit weer een kostbaar document zijn dat ze aan hun eigen kinderen kunnen laten zien: “Dit is jouw opa”.

Interesse? Neem contact op met de coordinator van dit project: Leoniek van der Maarel
(leoniek@vanengelenstichting.nl)

Voor meer informatie: www.herinneringen-enzo.nl of kijk onder “In de media”