Ervaringen leertraject

“Het leertraject is een verrijking voor jezelf, waardoor je voor de cliënt en zijn/haar omgeving ook een verrijking kunt zijn. Voor mezelf als persoon heeft het me nog meer bewustwording gebracht. Ik gebruik dat niet alleen voor mijn werk bij terminale cliënten, maar voor elke cliënt. Ik ben weer rijker geworden. Deze training is niet alleen een aanrader, maar zou door iedere thuiszorgorganisatie moeten worden gevolgd.  Je wilt tenslotte “het verschil maken”.  (Ria, thuiszorg)

Deze cursus is een must-have voor de organisatie. Het maakt heel veel los en bouwt het team op. Het brengt terminale zorg op een ander plan.” (Sandra, thuiszorg)

“Deze cursus geeft je de mogelijkheid om bij jezelf te rade te gaan over hoe je functioneert en wat en op welke manier je iets voor een cliënt en zijn naasten kunt betekenen. “(Louise, thuiszorg)

“Het was voor mij erg waardevol om mee te doen aan deze training. Het heeft me geleerd om meer te durven en niet bang te zijn om een soms moeilijk gesprek aan te gaan en op die manier mensen te laten voelen en nadenken”. (Mandy,  thuiszorg)

“Deze cursus “Het Verschil maken..” heeft mij  verrijkt in mijn werk als zorgverlener, maar ook als mens! Het gaf me lef om de diepte in te gaan bij terminale cliënten. De reacties van mijn cliënten hebben me gesterkt om deze weg verder te ontwikkelen. “(Marian, thuiszorg)

“In dit leertraject werd je begeleid om je eigen antwoord op de vraag hoe jij het verschil kunt maken te vinden aan de hand van een concreet voorbeeld uit je eigen praktijk. Voor ieder van ons was dit een heel eigen, persoonlijk antwoord. Zekerheden van zo moet, of zo doe ik het altijd werden daarbij los gelaten.
Het heeft mij bewust gemaakt hoe fijn het is om met elkaar zoekende te zijn, elkaar te bevragen en kwetsbaar te durven zijn in een sfeer van openheid en respect.
Ik merkte ook de doorwerking hiervan tijdens de diensten: met je collega vrijwilliger in gesprek raken en om feedback vragen. En ook bewoners kun je om feedback vragen; dat was voor mij echt een eye-opener. Dat dit naar alle
kanten voedend werkt, naar bewoners, collega’s en jezelf, ervaar ik sindsdien regelmatig na mijn dienst; ik zit dan jubelend op mijn fiets naar huis, mijn dag kan niet meer stuk!”  (Lidwien, vrijwilligster hospice)